Första Advent

Hela tre dagar sen senaste inlägget nu, ojoj! Här kommer en liten sammanfattning på de senate dagarna:
- Fredag eftermiddag träffade jag den ena gruppen tjejer! Det var lite shopping, hrm, och fika på det. Sen somna i soffan innan klockan nio, trött student, javisst!

- Lördag var det shopping @ Burlöv Center, trevligt med lite omväxling, förutom hockeylaget som kom fram x antal gånger, vi framförde att vi stödjer MIF vilkte inte mottogs jättebra.. Presenter inhandlades, en styck drinkbok till Amanda och pepparkakor till Jessica 8). På kvällen var det tjejmiddag med de andra tjejerna hos Jessica, mycket trevligt om jag får säga det! En trött jag tog mig hemåt efter ett samtal med den första gruppen tjejer, lagom förfriskade var de!'

- Söndag: Svenska x 2, Spanska, Fysik och Historia . . . . . . .  jag flyr av bara tanken

Ta en lyssnare på Spiralling med Keane, min pepp-låt idag


December Boys

Jag tittade precis på december boys. Ganska gullig film, bra avslut på dagen! Nu har nöden nästan ingen lag, tjingeling


USA:s mest hatade familj

Jag såg en dokumentär idag om den sjukaste grenen av kristendom.. Den kom ganska passande efter allt religions-snack vi hade igår. Bland annat tycker församlingen att Sverige är dömt och att alla här kommer att hamna i helvetet eftersom att en präst som predikade mot homosexuella här åkte i fängelse. Bara det kan väl beskriva hur jäkla sjukt det är. Barnen är helt hjärntvättade och de minsta vet inte ens varför de står och håller en skylt där det står "Faggots Eat Poop", inte jag heller för den delen. Ni borde ta er en titt, "USA:s mest hatade familj" heter dokumentären på svenska i alla fall.

Idag blir det bara en lektion + Don't Drink and Drive-film, trevligt värre :)

pussis 

Two way monologue

Mums på brasa i spisen, äckel på att frysa!

Äckel på skolarbete, mums på vänner!

Det var längesen jag lyssnade på denna låten, men den är mysig!

Sondre Lerche - Two Way Monologue
 

Snö

Det blev både snöbollskrig och pulka-åkning! Jag på en stjärtlapp, ni är säkert ledsna över att ni missade det! Det var jag och tre 8-9 åringar, härligt!

Nu blir det kanske lite pluggning, om jag orkar! Hrrm, tror inte det va, blir nog en snölykta istället, jag får ju passa på att vara barn nu innan jag fyller 18!

Morsning korsning!

Skulle behövt min förra rubrik igen! Jag vaknar idag och det finns ännu mer snö! Jag har redan planerat in ett snöbollskrig med Martin idag, får se om jag får med resten av familjen också! Allting ser så mysigt ut nu, det skadar inte direkt att det är blå himmel för första gången på ett par veckor.

Ikväll hade vi planerat in kallbad, huhu! Vi får nog ta en snack om hur det där blir, även fast det hade varit ganska ballt.

Ha en superb dag/kväll med massa snö som ligger kvar!


Snön har kommit till Skåne!

Ja, minsann! Har man sett, snö ligger kvar på marken i skåneland, det är ett under! Jag kommer ihåg första gången det snöade förra året. Jag och mitt musik-crew var på en lokalspelning på Hemgården i Lund, Since Our First Guitar spelade just för tillfället. Jag satt i ett varmt fönstret som var precis ovanför ett element. Och i ljuset av en gatulampa började det snöa. Underbart!


Grattis!Grattis mamma och pappa på er fem-års bröllopsdag!

Det var ett tag sedan ändå


Nv2AB:3

Speciellt onsdagarnas biologilektion är så mysig! Då blir det alltid fikastund och allmänt flumm och umgås. Det är kul att alla pratar så fritt med vår mentor och med varandra måste jag ändå tycka.

Idag var inget undantag: Alex och Klevia dansade runt boxandes, Martin (vår mentor) kommer in med en hatt som ser ut som en julgran, Frans börjar sjunga "Have a very, merry christmas", Siotis är överglad för att han äntligen ska få öppna påsen med glutenfria bullar (som bara Jessica tyckte om) och alla blev helt tysta när Martins telefon ringer och alla tror att hans fru ska föda barn.

Jag gillar det stort! (Förutom att en viss person går runt och andas på mig hela tiden, herr H.B!)

Visste ni...

...att clementinskal studsar väldigt bra? Om ni inte har något speciellt för er en onsdagskväll kan ni ju prova att kasta lite skal på någons huvud, exempelvis en störig pappas, och se om den studsar tillbaka! Det gjorde den här hemma hos mig, det kan ju bero på min pappas huvud, för studsen var inte riktigt lika bra från mammas huvud! Prova vettja!"Five second rule, five second rule!" Åh, Grey's Anatomy är bra!

Höstrusk

Jag hälsade precis godmorgon till min lillebror, det blev ett halvsovande svar. Stackaren är uppe två timmar tidigare än vanligt på grund av prao. Det kan vara bra för honom att se hur resten av familjen, eller i alla fall 2/5 lever! 

Det är kanske mer vinter än höst nu egentligen, men här nere i Skåne är det lite samma sak. Det är blåsigt, regnigt och kallt, huuh! Jag träffade på Aimee vid bussen igår, som alltid, och vi bestämde oss för att spendera vår väntetid inne på Malmborgs istället för i regnet. Jag tror faktiskt att prao-eleven tittade lite konstigt på oss när vi passerade honom igen på fjärde varvet, konstigt..

Jag var på universitetet igår, oj vad peppande föreläsningen om läkare var! Jag borde kanske satsa på det ändå, liksom vem vill inte plugga en 12-13 år innan man har fullföljt utbildningen!  Nej, men allvarligt så var det intressant.

Idag är det onsdag, bara tre skoldagar kvar innan helgen och TWILIGHT på fredag! Mums på boken och ett förväntansfullt mums på filmen!

"Ta hand om er och halka nu inte på gatorna!"

Måndagsflummmm

Hahaha, bussen stängde dörren på mig och slängde ut mig skrattandes idag! Andra gången det händer mig, bussar gillar nog inte mig tror jag.. Det var nog kontentan av dagen, wündebar hemresa!

Saturday Fever

Det var ju meningen att jag skulle posta detta inlägget igårkväll, men det glömdes bort i stressen till bussen, så 19 timmar försent:

"Det blir fest ikväll! Ska bli kul att umgås lite med alla mina kära bjärreds-bor! Det kommer väl en liten update imorgon om hur det var :) Dessutom har resgrävaren Malin hittat en fucking-fabulous resa om du ursäktar uttrycket, sommaren 09! 

Nu är jag i alla fall sminkad och klädd, precis som Jessica (vi behöver förresten fixa det där nu!). Ha en grym kväll!"
 
Så här kommer uppdateringen, det blev en trevlig kväll med en del snack även om ganska många faktiskt inte mår sitt bästa nu. Tråkigt att det krävs en fest för att dra ihop gänget, men jag klagar inte!
Men fy vad det blåste när jag gick hem! Halvstorm ute på landet blir ingen bra kombination..

Pictures!

Jag hittade nån gammal bild från i våras, speciellt killarna (böttcher!) har ändrats tycker jag! Watch and enjoy;lööööve på er

Israel/Palestina

Fyy fan på möget säger jag bara. Idag har jag jobbat stenhårt i minst 3h och hur mycket har jag fått ihop? Jo, inte ens en hel sida kan jag säga dig. Varför kunde jag inte ha gjort det här när vi fick uppgiften? Här kommer ett schema på hur mina fem nästkommande veckor ser ut, innan jullovet dvs:

Vecka

MÅNDAG

TISDAG

ONSDAG

TORSDAG

FREDAG

47


D-Dag

Bi: Labbrapport48


Eng: Bokdiskussion

Sv: Inlämning49 Spa:   PROV


Sv: Redovisning

Bi: PROV50 - Ma: PROV

LEDIGEng: PROV


51


Fy: SLUTPROV

Hi: InlämningJULLOV!


Det blir historia varje dag skulle jag tro, sen har vi såklart läxor från alla andra ämnen också...

Wiiho

Skolfotot har äntligen kommit! Som jag har väntat, det är alltid nervöst att se resultatet... Här får ni i alla fall, Nv2B:Idag råkade det även bli så att jag och Malin aldrig kom tillbaka efter rasten på stresshanterings-lektionen, woops! Istället för att bli super-stressad där av tanken på vad man ska göra efter gymnasiet och hur man ska behålla kompisarna (hjälp?!?!) gick vi en 1,5h lång runda i Lund. Bland annat gick vi förbi BUP, lite smått läskigt ställe faktiskt, speciellt nu när det är igenbommat. Jag kan ju säga att det inte var mindre läskigt när det var öppet, jag har varit där och hälsat på en kompis och det är inget rofullt ställe precis. Långa korridorer med små rum, isch. 

Megamums på nybakade chokladmuffins, tack för mammor!  

Det är bara att kämpa på

Ja, eller nåt sånt ^^ Allt för att hålla humöret tillräckligt högt uppe för att fortsätta pusha mig genom skolan. Jag hade precis skrivit klart min sammanfattning av fysiken och skulle spara det då word hänger sig. 40 minuters små, viktiga ändringer puttsväck. Ibland kämpar livet mot en.

Temadag Verdun imorgon, två föreläsningar som jag verkligen hoppas ska vara något intressant utan pressen att prestera ett bra efterarbete, bara att njuta! Kanske finns där något projekt med Rädda Barnen eller liknande för min och Malins eftersträvande själar som bara längtar efter något nytt, ett projekt.
Jag kanske ska ta och maila Lomma Kommun snart om att fixa projekt på äldrevården (jag kommer tyvärr inte ihåg addressen just nu om ni tänkte att ni ville förstå något). Vi får väl se om det behövs efter imorgon :) 

Godnatt soetnowsar som den kramgoaste tjejen säger 

sleepy

j a g

ä r

s å

t r ö t t62,5 % sammanfattad fysik, en innebandymatch & stresshanterings-övning senare

hej hej monica, hej på dig monica

Det blev en otroligt slö dag idag då jag inte åstadkom nåt mer än att titta på Pearl Harbour (som förresten är sjukt lång?!). Därför ska jag spendera min kväll med att plugga lite fysik, 1 kapitel är sammanfattat, bara 3 kvar! Innan jag tar tag i det tänkte jag ta chansen att kika lite på musikmaskinen, 90tals tema, helt rätt för mig! Han som har gjort låten hej hej monica, Nic, är med ikväll, eeh, intressant, ehm, kille!
 
Jag känner att det börjar bli lite av en klagoblogg det här, så kan ju berätta att jag hade det mysigast med flickorna igårkväll, än en gång en kväll bara full av prat! Den här gången blev det en del skräckfilm-prat vilket gjorde att vi tillslut inte vågade ha fötterna på golvet (jag och Tess) och bara stirrade runt med vidöppna ögon och desperat grabbade tag i närmsta person (Malin!).

För nästan exakt två år sedan, satan vad tiden går snabbt!


Nu ska jag försöka vara effektiv, hoppas att er lördag är bra mina vänner!

Människoätande kylskåp & Nu ska vi gå ut på tigerjakt...

...vi kan inte gå runt det, vi kan inte gå under det, vi måste gå igenom det.. Med mera nämns i de barnsånger som min 15åriga bror just nu sitter och sjunger med till! Alltså, låtar som min mamma ska fixa till sin avdelning med barn under tre år, mycket vettig text, just denna heter tigerjakten! Ofta säger jag bara, till att broren kan all text..!

För övrigt, så är jag helt uppstressad just nu och på grund av vad? Ja, det som man minst anar, en övning vi fått från ACT-kursen, dvs stresshantering. Ja, ni läste rätt:
s t r e s s h a n t e r i n g! Nu är jag helt speedad och vågar knappt försöka sova för att jag inte vill få samma resultat som under övningen - kunde inte ligga still, kändes som om hela kroppen domnade och värkte, mysko.

Kan ju kanske bero på mitt första försök att genomföra övningen:
Runt 15min har gått efter att jag startat övningen, och jag tänker att det här går ju bra. Detta känns ju till och med avslappnande.

- Men vad har jag sagt till dig innan?! Du måste gå och lägga dig! Mamma hörs från nedanvåningen när hon skäller på Martin att han måste sova.
Men visst okej, det kan jag ta, "stäng ute det Linda, lyssna på cd:n"
- Dunk, dunk, dunk! En trött och arg lillebror kommer dunsande uppför trappan och klampar runt på ovanvåningen.
Hrrrm, koncentrationen försvinner mer och mer...
DAMMSUGAREN startas där nere, men för fan, ni har en i familjen här som försöker bli av med stress, inte få mer!
Jag stänger skiten, går sur ut från rummet, beklagar mig för pappa som bara skrattar åt mig och ger mig en kram.

När dammsugandet var klart försökte jag igen och ja, resultatet vet ni redan... Det är bara att hoppas att det går bättre nästa gång. Jippie...

"Håll för din högra näsborre och andas genom din vänstra"

Den eviga söndagen...

...då jag sitter här igen, undviker att plugga. Vi går faktiskt natur, varför ska vi vara tvingade att skriva ett historia-arbete då?! Jag har inte kommit igång alls så som jag borde, jag tror att jag hoppas att i och med skolans rutiner och tider kan jag få lite press och motivation (...?) till att börja analysera (pfft).

Gårkvällen var megamys med tjejerna, bara en massa snackande i det bästa av kök i en sådär 6h, ibland är livet underbart! Det blev såklart ännu bättre när busschauffören sa ja till att köra inom Flädie, då är min lycka gjord! (Speciellt när klockan närmar sig halv tre på natten och ögonen knappt stannar öppna)

Men vädret här hemma är ju bara för tråkigt, nu är ju nästan alla löv borta också. Fast jag tror faktiskt att jag ska ta mig en runda på kyrkogården i kvällsmörkret, nu efter alla helgons-helgen är där säkert fint. Jag slänger även upp en bild från Lanzarote, mumma på sol och värme! 


RSS 2.0