tvåtusentio (3)

September

Efter ett långt sommarlov började pengarna sina och uttråkningen öka. Som tur var behövde pappa lite hjälp på sitt jobb så medan jag letade nåt stadigare fick jag än en gång hacka ogräs. Äldreboendet kom och gick inom loppet av en vecka. Är ärligt talat förjävligt att söka jobb ibland.



Pappa och jag drog till stugan en helg. Han byggde carport medan jag målade om mitt rum. Finfint. Högskoleprovet närmade sig så mina plugg-försök började igen. Har aldrig varit bra på att fokusera längre stunder så särskilt effektivt var det inte!

Oktober

Eftersom att äldrevården inte blev av så fick jag börja leta jobb igen och medan jag gjorde det så vikarierade jag lite på dagis och skola. Sen visade det ju sig att jag skulle fastna där, har nu fast jobb hela våren!



Det blev bil-karavan till Svinaberga för att ha en försenad kräftskiva. Precis som en kräftskiva ska va sjöng vi snapsvisor och åt en himla massa, bra vänner har jag. Sista veckan i oktober hann jag med att skriva 1.7 på högskoleprovet, börja passa 4 små kidz och slutligen fly en vecka till Egypten.

November



Resan var full av mat, sol och snorkling. Förutom all skit för att jag var tjej så var det en väldigt bra familjeresa.

Jag träffade Therese och Christina mer än ofta och vi gjorde för det mesta inget särskilt, men inget man ville missa. November var cokså månaden då flera stycken av tjejerna skulle åka iväg så det blev adjö-middagar och hejdå-fikor varvat med jobb.

Patricia vågade sig på att ha fest hemma hos sig, ett väldigt smart drag. En alldeles splendido hemmafest blev det!

December



Snökaos, jobb, massor av ta-det-lugnt-träffar och julfixande. December blev en lugn månad och det var nog precis det som passade mig bäst för tillfället. Ännu en tjej drog sin kos till utomlandet och det blir en sista vecka av året då många av mina vänner inte är här för att fira in det nya året med mig. Nyår ska nog bli en bra sista kväll på det här året ändå!

tvåtusentio (2)

Maj

Näst sista månaden av gymnasiet kom. Så trots den eviga förkylningen och skolarbetena så började alla roligheter. I mitten av maj tog vi vårt pick och pack och började den 21 timmar långa nedresan till Praha. Det var i vissa sammanhang exakt så som jag väntat mig, men sen inte alls i andra, men det var fett.

I slutet av mig, oroväckande nära balen fick jag reda på att klänningen jag för längesen köpt inte skulle komma. Så jag spenderade förmiddagen med att gråta, köpte en ny klänning mitt på dan, på eftermiddagen/kvällen var det lundakarneval och sen nattbad i en iskall pool.



Det var mycket avslutande grejer. Sista-utflykten-med-klassen grejer, sista-provet-grejer och liknande. Tiden gick fort fort fort.

Juni

Det var 2 juni, sol och inte ett moln. Det var panikstress ett tag, men sen blev det också det roligaste med att sluta gymnasiet. Balen. 14 timmar av dans, extremt snygga människor och livet-leker-stunder.



Efter en uppvilande helg med alla fina brudar jag känner i stort sett så kom finalveckan. Studentveckan! Utvilad och i extas blev måndagen den bästa utgången på hela veckan, men hela veckan var så bra. Det bjöds på god mat över allt, vänner samlades på samma ställen och det fanns inte en tanke på att det skulle finnas nåt efter veckans slut. Hejdå gymnasiet och den tryggheten, hej friheten och den osäkerheten.

Juli

Jag dissade jobbet. Istället tog jag mig an det sista sommarlovet. Solade, läste, hängde på stranden, var i stugan och lekte i vågorna och tältade. Gled igenom livet ett tag.



Augusti

Till Aten flög vi! Svetten rann, skräpet guppade i havet och strandrestaurangerna tog extrema överpiser. Antika byggnader skådades, öar var underbara och familjen var bäst. En ganska klockren storstadsresa när det är som varmast.

Efter i stort sett bara en mellanlandning i Sverige flög jag med brudarna till Rhodos. Mer sol, har verkligen fått min beskärda del av sol i år. Rhodos var bara så himla bra. Vi gjorde vad vi ville, hade kul oavsett om det blev som vi tänkt oss eller inte och i alla fall jag njöt av sista veckan sommarlov.


Just own the night

Så för att ha varit vaken sen 4 (FYRA) är jag ändå förvånansvärt pigg. Vaknade fyra, började göra suduko vid fem och tillslut vid halv sex gick jag upp, eller ner snarare men jaja, petitesser. Lyckades sova i 20 minuter eller så vid halv åtta, men mer än så var det inte.

Det var jätteroligt att träffa Klevia. Hon var minst lika snygg som vanligt, 08-dialekten var bredare än någonsin och hon var precis lika bra som hon alltid varit! Inte helt okej att vi träffas så sällan, men man ska väl vara glad för det man får ellor.

(heh, bilden har absolut inte med nåt att göra, men den är lite rolig så varför inte liksom)

Nu ska jag prova sova, och det länge, så ses vi imorgon, ciao!

tvåtusentio

Januari

Första utflykten i år var till Österlen och Josefins stuga med henne, Malin och Diane. Om jag minns rätt så var jag väldigt trött på kvällarna så medan de andra flummade runt låg jag och sov i en soffa. Vi vandrade vid stens huvud och gled runt på frusna översvämningar och hade det fint i alla fall.

Period 1 avslutades. Det innebar nån sån otrolig press inför kemislutprovet (som i slutändan visade sig vara helt onödig, hade inte behövt göra det ens). Plus till mig själv för att jag vågade prata med en lärare om mitt betyg, minus för att Martin började sin pappaledig och därmed avslutade sin mentorstid med oss.



Jag festade tydligen ganska mycket, fjortis-style haha, varvat med att jag kämpade för att ta körkortet. Och sista januari var det mer snö än på länge.

Februari

Året andra månad innehöll Musik Direkt, snökaos deluxe, projektarbete, drömmar om sommar och värme och letande av klänning till balen.

Patricia och jag kämpade på med PAt, fick in det i tid och i tillräckligt många sidor. I slutändan tror jag att det var bra med den handledaren vi hade och tur hade jag med min partner!

Jag och Diane var och såg Che Sudaka på Mejeriet. Glada pågar som sjunger på spanska är aldrig fel, inte heller en svettig lokal med alla sorters personer som dansar.



Skolan var som vanligt mycket med fysikprov hit och bensågande dit, men livet var bra. Fyllt av fester, skridskoåkande och fikande med vänner!

Mars

Körkort!! Två dagar innan min 19årsdag klarade fick jag godkänt och så var det en sak mindre att oroa sig över. Diane fixade ihop sin persiska afton vilket vi alla var väldigt glad över. Även om en misslyckad hårfärgning sänkte litegrann för min del.

Vi hälsade på Martin med döttrar i Bjärred och kunde till slut ge tröjan. Väldigt mysigt, ett fint gäng var vi!



Jag vaknade flera gånger per natt på grunden av stressen att ha flera prov i veckan och massa annat i skolan. Jag var besatt av Andreas Grega och lyssnade på hans nyutkomna skiva om och om igen. Klänningen jag trodde skulle bli min till balen beställdes och Prag betalades. Vårtecknen gjorde oss alla på bra humör.

April

Jag gjorde högskoleprovet för andra gången, svårt svårt svårt. Det var dags att ansöka till universitet hit och dit, inom- och utomlands. Jag besökte Stockholm för att underlätta att jag kom in där. Inte för att det gick, svårt svårt svårt det med.

Jag hade lite praktik på sjukhuset och fick vistas runt mini-mini människor. Emma, Klevia, Maria, Malin och jag bilade till Ljunghusen, farligt fort ibland. En paus som behövdes mitt i allt. Det var också början på nån månads dumheter (Grinchen om du minns vem du döpte det till T.S).

När jag kollar på blogginläggen från april handlar var och varannat om plugg. Är glad över att slippa det nu för ett tag.


long time no see

Snart bär det av till Lund och fika med the-long-lost-child Klevia!

stora pyjamasdagen

Tomten var tyvärr insnöad så jag och kusinen fick ta på oss tomteluvorna och dela ut julklapparna. Jag tror att alla var väldigt nöjda med vad de fick!


Det var lite kämpigt ett tag med maten så det fick bli lite paus innan gröten. Julstrumporna är på såklart.


Farbror och faster trängde ihop sig i ena hörnet och pausade de med. Efter en knappt god drink av farbror #2 så blev det till slut gröt vid halv tolv.

 

Igår gick alla runt i pyjamas hela dagen, tittade på film, petade på julklapparna och åt julmat en gång till. Så var julen komplett även i år!


GOD JUL!


dopparedan

Martin frågade mig innan ikväll om det var julafton imorgon. När jag varken svarade jag eller nej och han insåg att det faktiskt kanske var julafton imorgon redan så tändes det där ljuset. Ni vet barn som blir helt uppspelta över nåt spännande. Lagom glad var han när han kom tillbaka efter att frågat mamma och pappa, för det var ju verkligen julafton imorgon!

Det är tråkigt att inte känna den längtan längre. Jag har gjort allt rätt. Pyntat granen, bakat lussekatterna, slagit in julklapparna och lyssnat på jullåtarna. Men ändå känns det precis som en vanlig kväll och jag kommer inte ha några problem med att somna ikväll. Men okej, vi gör såhär. Vi skyller på att jag känner såhär för att jag jobbat idag och är trött. Imorgon kommer bli en bra dag, med god mat, trevlig släkt och nån fin julklapp. Då säger vi det, godnatt alla julnervösa!

dagens hårda arbete resulterade i detta:



Inget annat än ett mästerverk, eller vad säger ni?!

blubb blubb

Det är sol och blå himmel, nästan -10 grader. Varken jag eller Therese jobbar på dan. Ut bär det!


winter wonderland

Igår när jag skulle köra hem från Burlöv fastnade jag i kö, störigt nog bara en dryg kilometer från min avfart. Efter drygt en halvtimme så började det till slut röra på sig i alla fall. Väl hemma lyckades jag må illa i en timme ungefär innan min 12-timmars spy-fest började. Trevligt värre..! Förhoppningsvis såg jag det sista av det vid två inatt.

I och med mitt kassa immunsystem så fick jag skippa jobbet idag och underhålla mig med att se filmer. Och beundra snön, för trots allt är det väldigt fint.

 


14.22


Luggen är nyklippt så nu kan jag se långa personer ordentligt igen heh. Det är svinigt kallt idag, även inne. Bud på att dra igång en brasa. Imorgon blir det shopping med PP, förhoppningsvis avklaras alla julklappar och nyårsklänning! Ikväll blir det mys med fröken Börnkrantz.

18 dagar kvar av 2010

Så idag "jobbade jag över" för att vara med på luciatåget på dagis. Så med glitter i håret sjöng alla fröknarna och ett par barn. Mysigt javisst.

Helgen har varit lugn. Min f*cking förkylning är tillbaka i full styrka innan den ens hunnit försvinna helt. Så lugnet behövdes och jag kände mig ärligt inte så pepp av olika anledningar.

Nu ska jag och min knäppande näsa (ni kanske har varit med om det när man är riktigt täppt, iaf..) Läsa, nerbäddad i sängen. Utvilad måste jag vara imorgon då det blir julshopping och lunch med brudarna!

vardagskul

make a gif

 

Fick ett sms som påminnde om att jag har tandläkartid imorgonbitti klockan 8. Jättebra system med påminnelser, FÖRUTOM att de tydligen slutat med att skicka ut brev från början?! Och avbokning måste ske två timmar innan stängning dagen innan, alltså två timmar innan smset. Så kommer bli kul att försöka övertyga folktandvården om att jag inte fått nåt brev om tid från början och nu inte kan eftersom att jag jobbar.

Gif Created on Make A Gif


så var det söndag ännu en gång

Så fredagen var alldeles perfekt. Jag skrattade så jag fick ont i huvudet, vi hånade varandra hit och dit. Har man känt varandra i 10 år så vet man preciis vilka knappar man ska trycka på, och inte trycka på för den delen. Fler sådana kvällar tack!

Kvällen igår började med att vi snabbade oss fram bland Bjärreds snöigaste gator och gångar för att hinna till Amanda någorlunda respektabelt sent. Jag tror vi lyckades precis. Det bjöds på vin och paella vilket var riktigt gott. Stämningen var god runt bordet även om bordsplaceringen gjorde att jag hamnade mellan en stockholmare (aj aj aj haha) och en offret (aj aj aj på det med). Efter lite mer vin var snacket igång mer och blåbärspajen till efterrätt var en riktig stämningshöjare. Efter många om och men bestämde vi oss för att åka vidare till Malmö och slagt. Efter 40 minuter med på en högljudd och bråkig buss var vi framme på värnhem och då ville vi alla bara åka hem igen. Sagt och gjort, 40 minuter senare var vi tillbaka i Bjärred och i stort sett hemma. Misslyckat kan tyckas, jag "tjänade" åtminstone ungefär 200kr på det.

Idag ska jag bara vila och hoppas på att hälsan inte är för dålig för jobb imorgon.

lunchat med pappsen

Surprise surprise var det när hantverkare ringde och sa att de skulle komma och kolla värmepumpen idag. Pappa var onåbar en stund, men när jag fick tag på honom brummade han hemåt. Så efter lite fixande och trixande i källaren blev fadern min och jag ensamma så då åt vi lunch tillsammans. Lite extra trevligt en vardag sådär!

 

Med en allt mer manslik röst och smärtande hals så blir det till att ta det lugnt ikväll = spela spel med de gamla fina hos Therese. Imorgon bjuder Amanda på middag för att fira att detta är hennes 19onde vinter vilket ska bli trevligt.

 

Och nu ska jag till slut sätta upp mina änglar i fönstret medan jag klurar på julklappar.


RSS 2.0