jag lever, äter och andas...

fysik, anatomi&fysiologi och lite matte för tillfället. Finns inte mycket mer att säga för jag hinner inte med nåt annat. ajöss

long time no see

Veckan har varit galet full av mycket saker att göra. Utöver prov och andra sånna trevliga saker så såg jag spyxet med Klevia, Malin, Aura, Diane, Therese och Pexet i torsdags. Pexet ehm, märktes. Fast det var kul, inget överdrivet störande. Spyxet var fruktansvärt bra. Extremt duktiga sångare och det verkade vara så himla kul att vara med. Josefin, som var/är med i kostym, var också med i en av extrasångerna. Helt plötsligt kom hon ut i en jättesatsig klänning, kul kul!

I fredags förmiddag trängde hela familjen ihop sig i bilen och påbörjade vår "korta" och "snabba" resa till Stockholm. Efter matstopp, kissepauser, bilhandlare (pappa köpte sin älskade bil i norrköping och skulle hämta upp bildelar haha..) och nästan 8 timmars resande så var vi framme. Vi firade pappas födelsedag lite med att äta ute (typ godaste pizzan någonsin) och sen slocknade jag innan tio. På morgonen fick jag skjuts till Karolinska Institutet. I kön till inskrivingen träffade jag på Athena så vi hängde tillsammans innan provet. Jag får resultatet om två veckor iih..

det är tråkigt att åka bil, just saying..

 

Nu ska jag ta tag i pluggandet igen, nästa vecka är inte rolig nånstans.


hoppsan

Tittade precis på klockan, den var liiite mer än jag trodde. Fastnade visst på ett forum om PIL (alternativa uttagningen i Stockholm). Läste det fetaste precis - 30 stycken med hp 1.4 valdes ut till att skriva provet. Så 30 av 400 har 1.4, jag är en av dem.

djungeln

Igår agerade jag taxichaufför och hämtade folk i fyra byar för att sedan köra söderut. I Höllviken pausade vi för lite mathandling, efter att ha jagat efter en skåpbil i alldeles för hög fart (vi trodde att där kanske var några snygga pojkar i bilen). Problemet var att de körde ännu snabbare än vi så det sket sig.

Nästa stopp var Ljunghusen och en stuga. Där lagade vi god mat, för-, huvud- och efterrätt serverades! Vi pratade och skvallrade om allt och inget i flera timmar tills vi inte orkade mer. Sen lyckades jag få ett par nya blåmärken, inte det svåraste för mig, men ändå. Denna gången för att det inte fanns någon stege till våningssängen hmpf..

Idag åkte vi hem igen, pluggandet kallar stressat. Därför ska jag sätta mig vid böckerna nu, mycket ska göras!

hospital

bortsett från korvfingrarna, ser jag ut som en professionell sjukhusmänniska?

 

Så har nu varit två pass på avdelning 44. Hälften av platserna var med gravida kvinnor som skulle genomgå kejsarsnitt eller som hade någon sorts sjukdom. Andra hälften, där jag var, hade redan blivit förlösta. Alltså har det varit en praktik full av amning, skrikande bebisar och smärtlindring till mammorna. Jag har träffat föräldrar som förlorat sitt barn, föräldrar som var tvungna att besöka sitt barn på en annan avdelning för att det var sjukt och föräldrar med de sötaste små barn. Det var inte riktigt som jag trodde, det var för mycket likt den ögonavdelning jag varit på innan vilket sänkte betyget. Aldrig undersköterska. Inte barnmorska heller, inte på en avdelning där ens huvudsakliga uppgift är att ge smärtlindring och där man sällan är med på själva förlossningen. Nu blev det väldigt mycket dåligt, jag fick vara med om bra saker också! Jag fick höra en bebis hjärtslag när den fortfarande låg i magen, jag fick träffa två timmar gamla bebisar och jag fick miljontals amningstips (haha, inte det roligaste kanske & förhoppningsvis inte nåt jag har användning av snart).

 


frukost

 


seriöst?!?!

Så, om jag minns rätt, så har jag gått emot oddsen. Och fått exakt samma poäng på årets högskoleprov som förra årets. Du måste skämta med mig...

mastodonproblem

Jag hade behövt en såndär klocka som är med i Harry Potter, som gör att de kan rädda Vingfåle och så vidare ni vet? Den kan i alla fall vrida tillbaka tiden och göra så att ens framtida jag är med i dåtiden, komplicerat förklarat.. Så här är problemet: lördagen den 24e april har jag tackat ja till att skriva prov i Odense, DK, för att söka alternativt urval och möjlighet till interjvu. Samma dag har jag kommit in på i stort sett exakt samma sak, fast i Stockholm. Det är inte lika stor konkurrens i Odense, men jag går hellre i Stockholm. Så om ingen av er där ute har en såndär klocka, vad fan ska jag göra??

Och det ekar mellan husen, Ingen rörelse någonstans

Snart är skolveckan över! Och helgen inleds med högskoleprov hela lördag dag, kul. Fast det tar vi igen med att fira på kvällen. Veckan har varit full av danska brev hit och dit, jagande av rektorn (helt jäkla omöjligt att få tag på honom) och konstiga anfall av dygnslångt illamående. Nu fastnade jag med annat, alltså har jag inte mer att säga så det får bli såhär kort, tjolahopp

tillåt mig småle

Bilden togs för 7 år sen, herrejävlar säger jag bara. Hittade ego-bilder från 2004 men jag tror att jag behåller dem för mig själv!


step it up!

   Hur sött är inte detta. Från monkis hemsida.


salvation

Jag hittade en sydsvenskan att underhålla mig med så jag överlevde de sista timmarna också! Ifall ni kände er oroade över det då alltså. Finns det någon annan liten stackare utöver jag som ska göra högskoleprovet på polhem?! Hur fasen ska man hitta till 3204 liksom? Det genomfördes ett litet aprilskämt på jobbet idag, dethär mailades till alla som var iväg på "konferans":

Tydligen har det varit en vattenskada vid södra fasaden i natt. Hos oss verkar det främst drabbat calles och patriks rum, som måste tömmas och torkas/återställas. De har tydligen satt upp provisoriska arbetsplatser i källaren och håller nu på att flytta ner alla saker från rummen dit. De hoppas allt är klart innan semestrarna. Jag har sagt att vi vill ha kompensation vilket utlovats.

Hoppas ni har det skönt i solen!

Glad påsk

Tyvärr så blev det enda svaret Ha ha april april!. Synd att de är en bunt smartisar, de där advokaterna.


fockas då

Vad faaan ska jag göra nu då? Boken är utläst, orkar inte fatta mer matte, bloggarna är uppdaterade, fejjan vågar jag inte gå in på. Satan! Nästan två timmar kvar innan jag slutar, skit också :(

RSS 2.0