A)
stockholm live


Har precis skypat med Klevia i 45 minuter. Så skönt att höra och se henne, dig! Dock inte okej att hon börjar få svårt att förstå skånska redan haha. Klevia skulle i alla fall plugga matte nu och jag ska ta igen sömn efter min tidiga morgon så that's all for now.

the beginning of something new

Rhodos var så bra. Vi svettades flera liter om dan (fräscht jag vet), det var jättevarmt. Vi solade, badade, åkte "soffa" efter båt, träffade på en gubbe som en gång varit 2a i bodybuilding i världen (det syntes), dansade, festade, träffade halv-kändisar och hade det allmänt fantastiskt!


Rhodos var en perfekt avslutning på sommaren, nu känns det faktiskt mer som höst än som sommar.. Verkligheten är här och om en timme har jag min första arbetsintervju, aaah. Wish me luuck.!

"500kr är ganska mycket, men ibland så är det inte det"

Har precis växlat pengar inför rhodos. Killen i kassan filosoferade över huruvida 500kr är mycket eller inte medan han gav mig 'blandade valörer'. Rhodos ska bli awesome, till liten del för att det ger mig en veckas flykt till. Sen börjar allvaret. Jobbsökandet har kommit igång och iaf en intervju är pågång så det känns inte helt hopplöst! Sen är det ju även dags att börja plugga till högskoleprovet. Mindre roligt..

Nu ska jag fortsätta packa och prova och allt sånt nödvändigt eheh, adíos!

Aten '10

På onsdagen kom vi fram till den förorten där vi skulle bo. Efter 4 timmars sömn den natten var vi trötta allihopa så dag 1 gick mest åt att sova och komma tillrätta. Middagen den kvällen var dock lätt den godaste på hela resan! 

Dag 2 spenderades på stranden och utan några bilder. I fredags åkte vi båt till tre öar. Resan till första stoppet var lång så vi fördrev tiden med att spela tre i rad.

Första ön, Hydra, var helt bilfri. Fullt med smala gator där blommorna hängde ner från balkongerna ovanför. Vi badade från klipporna med fiskarna simmandes under oss, mysigt värre

Andra stoppet var på ön Poros. Där var vi inte så länge så där försökte vi gå i skuggan så mycket som möjligt medan vi turistade. Värt att nämna är att det var mellan 35-40 grader varje dag... Bakom hamnstråket var gatorna så snirkliga och kringliga att jag inte fattar hur nån hittar där.

Sista stoppet var på ön Egina. Detta var stoppet mamma sett fram emot eftersom att hon bott där nån vecka för en 25 år sen. Vi passade på att bada för att sen bli lika varma direkt igen när vi gick från stranden. Vi fikade med tzakziki och bröd på en mysig restaurang innan vi åkte hemåt igen.

Dag 4 åkte vi in i centrum på eftermiddagen. Det var dags för en klättring, jobbig som fan, men nödvändig. Upp till en av de högsta punkterna i Aten skulle vi för att komma till Akropolis.

Turistbilden #1! Varma, svettiga och slitna, men utsikten var helt sjuk och själva Akropolis är ändå väldigt imponerande. Det var värt det hela och så som vi svettades fick vi kroppen renad flera gånger om, om inget annat.

På kvällen, på vägen neråt, gick vi genom den gamla delen av stan. Jättemånga mysiga ställen överallt.

Bästa bilden av tre.. Nej men söta är de! Runt hela taket på uteplatsen där vi satt hängde det mogna vindruvor, synd bara att det var varmt som i en bastu.

Vi fick välja 10 rätter som vi sen alla plockade ifrån. Typisk grekisk husmanskost var det, en del gott, en del mindre gott haha. Andreas fick äran, hrm, att äta tentaklerna.


På the tram hemåt, trötta och virriga. Trots att det var fjärde gånge eller nåt sånt vi åkte tram så hade ingen någon aning om vad vårt stopp hette och det var inte det lättaste att se i mörkret var man var. Så efter en massa stirr, och mansgris-kommentarer från lillskiten (tydligen skulle vi tjejer hålla koll på namnet på stationen, inte pappa, han var ursäktad...) så kom vi av på rätt ställe!

Söndagen var sista dagen. För att ta vara på den hängde vi i poolen tills taxin kom vid 11. På vägen till flygplatsen visade temperaturen på en 38 grader och ärligt talat var det ganska skönt att komma ifrån den värmen. Tacka vet man den svenska sommaren med 10 grader kallare!

 


off we go

Om ett par timmar går flyget från Köpenhamn till Greklands huvudstad! Ha det superb hemma, jag är tillbaka på söndag


fredagen

Himla suddigt men det får ni leva med!

 


RSS 2.0