"jag ska prova plugga denna gången"

Rubriken - sagt av min 17åriga lillebror, inne på sitt 10onde skolår. Ja du, att prova plugga till ett prov för att få G är kanske en idé!

Allt är i stort sett fixat till balen nu. Skor, smycken, väska ja ni vet. Erik fixade ett paraflax idag också så vi säkrade att det kommer bli sol. Än så länge är väderrapporterna positiva så det är bara hålla tummarna! Räknade förresten lite på utgifterna för balen och studenten innan. Även om mina föräldrar betalt ganska mycket så är det ju sjukt vad mycket pengar jag själv lagt ut.. Blir bara till att njuta som bara den istället och ta igen det i sommar med att jobba.

Idag hade vi grillning och biologi-tävling hos Martin. Mega-mys! Det kommer kännas konstigt att skiljas från klassen, speciellt mentorsgruppen kanske, snart. Från den ljusa sidan -  snart student!

sex and the city 2

Igår såg jag Sex and the City 2 tillsammans med Emma, Sandra och Lotta! Även om den fått dåliga recentioner tyckte jag (vi) att den var bra. Lagom blandning drama och komedi, tjejig och perfekt ytlig. Så är man på humör för en riktigt tjejig film så är denna bra. Noah Mills heter killen nedan, även om bilden inte riktigt visar det, lätt en av de snyggaste killarna i filmen. Nästan värt att se bara för honom.

I Sex and the City-anda gick vi till Fellini sen, åt middag, drack vin och skvallrade. Och skämdes över sin 17åriga bror som kom åkande förbi 3 gånger tillsammans med 20 mopeder.. Väldigt fin lördag!

 


klass-thingie

Kleviluren, Malin, Jessica, Patricia och Maria kom till Flädie igår! Tanken var att vi skulle ha middag och så med alla tjejerna i klassen, men fotbollsmatcher och småsyskon kom ivägen för att alla skulle kunna. I alla fall så grillade vi, i haglet och åskan, tills maten var förkolnad. Grillmästare är vi allihopa, javisst.. Mysigt var det trots den svarta maten och drinkarna var goda.

Efter middagen tog vi oss in till Lund och Spisen där vi mötte upp pojkarna. Deras pepp var inte riktigt där hos alla måste jag säga! Ingen av dem ville följa med oss till KB heller, dålig laganda. Jag, Malin, Patricia och Klevia åkte dit efter ett par om och men, ett bra beslut. Diane mötte upp oss där, med all sin siesta-packning. Vi träffade på mycket gammal historia, men musiken var bra och vi hade kul. Halv fyra kom jag hem efter den låååånga bussresan och en cykeltur från Bjärred och det var den fredagen!

 


15 dagar till studenten

Tiden har gått så himla snabbt på sistone. Prag, som man såg fram emot jättemycket, och Fysik B slutprov, som man bävade inför, är båda över! I skolväg är det nu två prov kvar, betygsavgörande såklart båda två, men det känns ändå överkomligt. 8 dagar till balen för övrigt, fint känns det.

Idag dissekerade vi hare på anatomin. Jag förväntade inte mig alls att den skulle vara så hel, med päls och allt, så lite chock blev det där. Det värsta var ändå lukten, vi var tvungna att gå bort och andas i en annan del av klassrummet allihopa då och då. Usch nä, lukten var hemsk, men annars var det kul.

vilken gårdag

Igår förmiddag fick mamma detta mailet:

"Hej ! Jag måste tyvärr meddela att det blivit en miss angående din klänning.
Maila dina kontouppgifter får jag betala tillbaka dina pengar. Ange vilket
belopp du betalat.

Jag är jätte ledsen över detta"


Behöver jag säga att jag grät? Har väntan på precis den klänningen jag ville ha i nästan 3 månader och sen får jag reda på att den inte ens finns. Det var lagom kul där ett tag. Mamma drog med mig till Malmö på eftermiddagen och jag fick med mig en klänning hem! Så istället för en baraxlad, lila chiffongklänning blir det nu en rosa, i klassiskt balklänningstyg med en axel. Helomvändning jadå, men vem vet. Blir kanske bäst såhär.

czech me out - praha 2010

De flesta som var läser detta var i Prag skulle jag tro, menmen, här kommer en liten (my bad, en massiv) historia om vad som hände.

Det började en mulen onsdag i mitten av maj. Hundratals lundabor samlades på centralen och stämningen var hög. Vi ockuperade våran kupé och påbörjade 5-dagars festen med att sjunga låtar som Eric fixat. Den 21 timmar långa resan (jefvlar vad det låter långt) till prag var händelserik. Det dracks, röktes, brandlarm gick, en vagn förstördes, folk kom inte in i sin kupé för att folk sov (hrmhrm), färjan togs över, det sjöngs elton john på ett blåsigt däck, idiotiska tjejer käftade och knappt nån sömn blev det.

Väl framme och efter lite mat och sömn på hostelet så körde taxichauffören Thomas oss till en lägenhet med ett par vänner i. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss, men det slutade med att vi hamnade på strippklubb. Där My också hittade sin pojkvän hon letat efter haha. Efter ett stopp på Apple (så dräggigt och så Prag) hamnade vi på en annan strippklubb. En lyckligare Eric får man leta efter alltså. Sen släpade vi hem föllena och gick och la oss.

Vilostunden vid lunchtid på fredagen väcktes abrupt av att våra grannar stormade in. Det var dags att festa tyckte de. Efter lite skrikande och shottande så flyttade vi över i deras rum där vi festade ett tag. De försvann på matjakt senare och vi fick en chans att byta från våra pyjamas till festkläder. Middag åt vi på samma ställe som på torsdagen, billigt och jättegott. Fredagen var kvällen då alla hängde på Karlovy Lazny, femvåningsklubben. Det var rökigt och lökigt, men så fett.

Lördagen shoppade vi lite på. Gula marknaden fick besök av oss och vi prutade som om vi aldrig gjort nåt annat. På kvällen skulle vi äta fint eftersom att det var sista kvällen. Vilket skämt haha, nej, men störande grannar gjorde att det tog en evighet innan vi var fixade. Så det blev donken. Riktigt exklusivt måste jag ju tycka. Själva kvällen blev mycket omkringdrällande, klubben var full så vi kom inte in. Istället hängde vi på KFC (kentucky fried chicken) och mådde *host* awesome *host*. Efterfesten tog aldrig slut och jag tror inte att jag sov nåt alls.

Eftersom att mat är vår bästa vän var vi var på McDonalds och en restaurang mesta av tiden på söndagen innan vi började 16-timmars resan hem. Efter att vi hittat de okontaktbara pojkarna och lämnat bakom oss 100 polhemmare det vill säga. Sov, sov och sov var det vi gjorde på tågen. Strax efter 8 på måndag morgon rullade vi in på Lund C och så var denna resan över!

För att sammanfatta: det var riktigt kul, extremt lite sömn, en once-in-a-lifetime upplevelse och nåt jag inte ångrar för fem öre! När det gäller skolan - joverlo!

home sweet home

Vi är hemma. Jag mår bra, det var en riktigt bra tripp vi hade. Mer update kommer senare för jag är så freakin trött just nu.

mot regnet drar vi!

Just nu är det upp emot 20 grader. När vi kommer dit? Sjunker stadigt från 15 grader och neeeråt. Tack Prag! Jag har fått ner alla kläder i väskan efter lite rensning (men vad menar du mamma?! klart att jag behöver 10 klänningar. hmpf, tar väl bara 6 då). Det enda som inte fick plats är hårsprayen haha. Känner mig som urbilden för tonårstjejen just nu. 03.45 vaknade jag inatt, full med tankar av prag och fysik, och kände mig klarvaken. Efter 1 timmes räknande av får, det blev ganska så väldigt många, så somnade jag! Resten av kvällen blir det mathandlande och religionsarbete.. Ha det superbra här hemma under ledigheten, jag ska iaf ha kul! Hojj

make up store

I födelsedagspresent fick jag ett presentkort på Make Up Store, till en make up lektion. Så nu sitter jag här helt fixad, lite udda att åka buss och sånt helspacklad mitt på dan, menmen. Jag är nöjd iaf! Hoppas bara att jag kan göra det själv till balen.. Lite bilder kanske eheh

Så det får räcka med egobilder där (tro mig, det finns många fler men ni ska inte behöva utså dem). Nu ska jag laga mat och njuta av att ha huset för mig själv!

praaha

Prag börjar närma sig! Förfester till Prag finns, evenemang för en speciell klubb finns. Det var där jag hittade detta inlägget i gästboken, alltså jag hoppas verkligen att killen inte är seriös:

"i\'m searcing for a Girl, who want to earn money with sex?
Contact me!"

I alla fall så har nedräkningen börjat och det känns hur fint som helst!

usch och blä (tvi?)

Brustabletter kan nog vara nåt av det äckligaste som finns. Drack precis mitt fjärde glas för dagen, självplågeri är det. Nu - ibumetin och säng, godnatt!

sjöbjörnarna

Jag sitter här och kvider som en liten nånting. Förkylningen har segrat och nu lite försent försöker jag med alla naturläkemedel vi har hemma att bekämpa den. Igår var jag på mejeriet och såg Seabear, ett isländskt band. Mysigt, men lite långtråkigt i längden. Förband var Since Our First Guitar. Det är alltid lika roligt att se dem och det var gåshud direkt när Post Prague spelades, så mycket nostalgi med den låten! Jag var tvungen att ladda iPoden när jag kom hem så att jag kunde lyssna på dem. Så lyssnar på iPoden nu och känner mig allmänt nostalgisk, massa musik jag inte lyssnat på på länge. Snart snart, så snart jag samlat ihop orken till det, ska jag ta tag i de tusen skolgrejer jag har att göra. hojj


sista april

Valborg är alltid i en klass för sig själv. Det blir ofta misslyckat, men det är liksom en del av själva firandet. Igår var vi i stadsparken redan vid tio. Synd bara att det regnade så att man blev blöt in på huden, därför flydde vi snabbt tillbaka till katte. Solen kom till och med fram lite vid halv tolv så då letade vi upp en plats för filtarna och påbörjade valborg på riktigt. Efter lite paus med mattegenomgång så fortsatte vi. Det blev pinsamma/jobbiga möten, dansande framför vita scenen, letande efter en person bland 1000 andra (nästintill omöjligt att hitta nån alltså) och öl överallt eftersom att folk kastade/hällde.

Hemma fick jag i mig årets första grillmat, nomnomnom på det. Tillbaka i Lund gick vi till en grillfest. Mysigt var det tycker jag! Ett snabbt stopp inom Aron sen spreds vi alla mot olika äventyr och jag och Thres tog bussen hem. Det var valborg det!


RSS 2.0